Is Sopcast veilig

Een vraag die steeds meer gesteld wordt op het internet voor mensen die een livestream zoeken is; Is Sopcast veilig? Het antwoord is simpel, NEE! Hieronder vindt u meer informatie over Sopcast en de gevaren:

Bent u op zoek naar Live voetbal, maar wilt u dit op een (kosteloze) veilige manier doen, bekijk dan de homepage van Eredivisiekijken.nl. Deze pagina legt u in een aantal korte stappen uit hoe u meerdere seizoenen lang gratis live voetbal kunt bekijken. 

Wat is Sopcast?

Sopcast is een softwarepakket wat gedownload kan worden en waarmee gebruikers via hun laptop/pc programmas kunnen kijken. het woord SoP staat voor “streaming over” p2p. Deze peer-to-peer techniek zorgt er voor dat de kwaliteit van streams beter wordt als meerdere mensen naar hetzelfde kijken omdat zij de data ook weer delen.

Sopcast is enkele jaren geleden flink gegroeid in populariteit maar kent, naast de veiligheidsrisico’s voor besmetting van computers ook enkele andere belemmeringen. Streams hebben altijd enkele minuten vertraging, bij sportwedstrijden is er geen lokaal commentaar (veelal Arabisch / Chinees gepraat door de wedstrijden) en is de beeldkwaliteit slecht. Daarnaast willen streams met regelmaat uitvallen, wat natuurlijk tijdens een spannende wedstrijd erg vervelend is.

Wat zijn de gevaren van Sopcast?

De gevaren van Sopcast liggen in de zogenaamde spyware en adware hoek. Spyware en adware is onzichtbare software die met dergelijke programma’s mee wordt geinstalleerd. Deze gegevens kunnen surfgedrag uitlezen voor commerciele doeleinden, maar bijvoorbeeld ook wachtwoorden en persoonlijke gegevens opslaan en versturen. Hiermee kan bijvoorbeeld het bankgedrag worden uitgelezen. Daarom adviseren wij ook met klem niet met Sopcast of andere p2p programma’s te werken. Live voetbal kijken wordt op deze manier een groot risico en kan veel meer kosten dan een TV abonnement bij Fox Sports of de manier die op de homepage van deze site wordt beschreven.

Is Sopcast illegaal?

Sopcast zelf is niet illegaal. Het bekijken van de streams van live voetbalwedstrijden is wel illegaal en valt ook onder de onlangs aangenomen wet waarbij het strafbaar is gesteld om illegale content te downloaden. In Duitsland zijn er al grote rechtzaken geweest tegen internetgebruikers die illegale content downloadde of illegale livestreams bekeken. Kijk dus uit met het bekijken van illegale livestreams.